Sites-GR-Site
Sites-GR-Site
LECHUZA Pflanzgefäße MADE IN GERMANY.
Το σύστημα αυτοποτισμού LECHUZA
Οδηγίες Φύτευσης
LECHUZA Pon
Χρησιμοποιείτε ένα παλιό πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό δημιουργεί μερικές φορές προβλήματα ασφαλείας και δεν μπορείτε να περιηγηθείτε σωστά στην σελίδα μας. Σας συνιστούμε να ενημερώσετε το πρόγραμμά σας με την τελευταία έκδοση: Download

Πώς να φυτεύσετε σε μία γλάστρα LECHUZA;

Ένας μικρός οδηγός

Κάθε φυτό βρίσκει το δικό του σπίτι μαζί μας. Οι γλάστρες LECHUZA κυκλοφορούν σε όλα τα σχήματα και χρώματα. Οι περισσότερες γλάστρες είναι κατάλληλες για εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο. Απλά επιλέξτε την καταλληλότερη.

Ποιο φυτό είναι το κατάλληλο για την γλάστρα μου;

Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές ώστε να κατανοήσετε ποια γλάστρα είναι η καταλληλότερη για το φυτό σας.
Ψάχνετε για υπέροχες επιτραπέζιες γλάστρες; Εδώ μπορείτε να βρείτε την MINI-CUBI, την DELTA 20, την DELTINI και πολλές ακόμα:
Θέλετε μία γλάστρα που μπορεί να μεγαλώνει μαζί με το φυτό σας; Αυτά τα μοντέλα κυκλοφορούν σε διαφορετικά μεγέθη: Δείτε την CUBICO, CLASSICO LS και την QUADRO LS. Εάν το φυτό σας έχει μεγαλώσει αρκετά μπορείτε να αντικαταστήσετε την γλάστρα με παρόμοια, μεγαλύτερου μεγέθους.
Θέλετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μία καταπράσινη όαση; Γνωρίστε αυτά τα μοντέλα:
BALCONERA Cottage και NIDO Cottage.
Έχετε ένα μπαλκόνι με πολύ περιορισμένο χώρο αλλά θέλετε να απολαμβάνετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλομορφία με τα φυτά σας; Τότε επιλέξτε την CASCADA. Θα σας επιτρέψει να φυτεύσετε διακοσμητικά αλλά και πολύ χρήσιμα φυτά σε περιορισμένο χώρο.
Σας αρέσουν τα αναρριχώμενα φυτά; Μπορείτε πολύ εύκολα να τοποθετήσετε το πλέγμα αναρρίχησης στην TRIO σας και να δείτε τα φυτά σας να ευδοκιμούν:
Αφού έχετε επιλέξει πλέον την γλάστρα σας … Ας δούμε πως γίνεται η φύτευση!

Πώς μπορώ να φυτεύω στις αυτοποτιζόμενες γλάστρες LECHUZA;

Το σύστημα αυτοποτισμού LECHUZA είναι πολύ εύκολο στην χρήση και μπορείτε στο λεπτό να φυτεύσετε το φυτό σας.
Σχεδόν όλες οι γλάστρες LECHUZA κυκλοφορούν σε σετ All-In-One. Ανάλογα με το μοντέλο, κάθε σετ περιλαμβάνει την γλάστρα LECHUZA, το δοχείο φύτευσης και το σύστημα αυτοποτισμού LECHUZA (μαζί με την κατάλληλη ποσότητα του LECHUZA-PON). Το μόνο που χρειάζεται για να ολοκληρώσετε την διαδικασία φύτευσης, είναι λίγο χώμα ή επιπλέον ποσότητα LECHUZA-PON (Οι επιτραπέζιες γλάστρες είναι η εξαίρεση: έχουν αρκετή ποσότητα LECHUZA-PON για να φυτεύσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε καθόλου κοινό φυτόχωμα. Αυτά είναι που χρειάζεστε!
Δείτε πώς να φυτεύσετε σε μία γλάστρα LECHUZA.
Προτιμάτε να τοποθετήσετε την γλάστρα σας σε εσωτερικό χώρο ή στο μπαλκόνι; Κρατήστε σφιχτά βιδωμένη την κόκκινη βαλβίδα αποστράγγισης, όταν την χρησιμοποιείτε σε εσωτερικό χώρο. Αντίθετε, όταν τοποθετείτε την γλάστρα σε εξωτερικό χώρο, απλά αφαιρέστε την βαλβίδα για να εκρέει το νερό, ειδικά μετά από έντονη βροχόπτωση.
Καλύψτε τη διαχωριστική βάση με το LECHUZA-PON που περιέχεται. Είναι πολύ σημαντικό βήμα, καθώς το LECHUZA-PON προμηθεύει το φυτό σας με την κατάλληλη ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών.
Στη συνέχεια απλά τοποθετήστε επιπλέον φυτόχωμα, βάλτε το φυτό στη γλάστρα και γεμίστε την με χώμα. Αυτό ήταν!
Πώς δουλεύει η βαλβίδα αποστράγγισης;
Ακόμα και αν αφαιρέσετε την βαλβίδα αποστράγγισης, μπορείτε να ωφεληθείτε από το σύστημα αυτοποτισμού. Το σύστημα υπερχείλισης σας διαβεβαιώνει ότι το αρκετό νερό παραμένει στην δεξαμενή νερού ( δείτε την φωτογραφία ). Μπορείτε πολύ εύκολα να αφαιρέσετε το επιπλέον νερό της βροχής, για να μην πλημμυρίσει η γλάστρα σας.
Οι δυνατότητές σας με την LECHUZA
Κάθε φυτό, κάθε σπίτι, κάθε περιβάλλον είναι διαφορετικό. Οι γλάστρες μας προσαρμόζονται στις απαιτήσεις σας. Εδώ μπορείτε να δείτε τα διαφορετικά συστήματα φύτευσης. Γιατί η ποιότητα της LECHUZA δεν αφορά μόνο την αισθητική της.
Χωρίς δοχείο φύτευσης
Απλά και γρήγορα: Τοποθετήστε την διαχωριστική βάση, το LECHUZA PON, χώμα και το φυτό στην γλάστρα - Τόσο απλό!
Με δοχείο φύτευσης
Ευέλικτο και έξυπνο: Το δοχείο φύτευσης απλοποιεί την προκαλλιέργεια φροντίδα του φυτού σας. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε τα δοχεία φύτευσης μεταξύ των γλαστρών.
Ανοιχτό
Δοχείο Φύτευσης
Η δεξαμενή νερού βρίσκεται στο κάτω μέρος της γλάστρας. Η διαχωριστική βάση είναι ενσωματωμένη στη γλάστρα και μπορείτε πολύ εύκολα να κλαδεύετε τις ρίζες του φυτού σας.
Κλειστό
Δοχείο Φύτευσης
Η δεξαμενή νερού περιέχεται εντός του δοχείου φύτευσης. Μπορείτε πολύ εύκολα να μετακινήσετε το φυτό σας χωρίς να σκορπίζονται χώματα.
CLASSICO Color, CASCADA, CARARO, CLASSICO Premium 60 και 70
CLASSICO LS, QUADRO LS, BALCONERA, NIDO
RONDO, DIAMANTE, CUBICO, DELTA, CUBE, LECHUZA-PURO, TRIO

Βήμα - Βήμα: Φυτεύοντας μία ορχιδέα σε γλάστρα LECHUZA

Έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό, που σας βοηθάμε βήμα-βήμα στη διαδικασία φύτευσης σε μία γλάστρα LECHUZA. Ως παράδειγμα έχουμε επιλέξει μία ορχιδέα. Είναι πολύ εύκολη διαδικασία αν ακολουθήσετε όλα τα βήματα. Επιπλέον θα βρείτε κάποιες συμβουλές και πληροφορίες για τις ορχιδέες.

Ποιο υπόστρωμα φύτευσης είναι το καταλληλότερο για τα φυτά σας;

Δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να επιλέξετε κοινό φυτόχωμα ή LECHUZA-PON; Θα σας εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα του LECHUZA-PON ώστε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του κατάλληλου χώματος.

Όταν τα φυτά μου μεγαλώσουν, πώς μπορώ να τα μεταφυτεύσω;

Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα τα φυτά σας; Η LECHUZA έχει την κατάλληλη γλάστρα για κάθε μέγεθος!
Αφαιρέστε το φυτό από την γλάστρα τραβώντας γερά από τον κορμό (στέλεχος). Εάν οι ρίζες έχουν διαπεράσει τον διάτρητο πέτο του δοχείου φύτευσης, αφαιρέστε το φυτό σας με ένα δυνατό τράβηγμα. Μπορείτε επίσης να ψαλιδίσετε τις άκρες των ριζών που διαπέρασαν το δοχείο. Αυτό θα αναζωογονήσει το φυτό σας και θα το βοηθήσει στην καλύτερη ανάπτυξή του. Εάν το φυτό σας δεν έχει αφαιρεθεί από την γλάστρα για χρόνια, οι ρίζες πιθανόν να έχουν ενοποιηθεί με την διαχωριστική βάση. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να αφαιρέσετε ολόκληρη την μπάλα με τις ρίζες μαζί με την διαχωριστική βάση και να τα μεταφυτεύσετε σε μία νέα γλάστρα LECHUZA, μεγαλύτερου μεγέθους.
Μπορείτε να παραγγείλετε μεμονωμένα επιπλέον διαχωριστικές βάσεις για το σύστημα αυτοποτισμού LECHUZA. Επίσης στο site μας, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την χωρητικότητα της κάθε γλάστρας. Έτσι θα μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος γλάστρας για το κάθε φυτό.

Πώς φροντίζω τα φυτά μου με τις γλάστρες LECHUZA;

Τα φυτά σας είναι τώρα καλά φυτεμένα και ευτυχισμένα. Ποια είναι η συνέχεια; Εδώ μπορείτε να βρείτε πως θα φροντίζετε το φυτό σας ενώ μεγαλώνει. Πότε το φυτό σας θα είναι έτοιμο να ποτίζεται μόνο του από την δεξαμενή νερού; Πότε πρέπει να το ποτίζεται και να του ρίχνετε λίπασμα;
Φάση Ανάπτυξης
Όταν πλέον έχετε φυτεύσει το φυτό σας σε μία γλάστρα LECHUZA, θα χρειαστεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι οι ρίζες να φτάσουν τη δεξαμενή νερού και να είναι το φυτό έτοιμο να αυτοσυντηρείται. Τις πρώτες 12 εβδομάδες, ποτίζετε το φυτό σας κανονικά από πάνω, ρίχνοντας το νερό απευθείας στο χώμα. Μόλις οι ρίζες φτάσουν στη δεξαμενή νερού, το φυτό είναι έτοιμο να αυτοσυντηρείται. Η περίοδος αυτή εξαρτάται ανάλογα με το φυτό, τη θέση της γλάστρας, την εποχή και το μέγεθος της γλάστρας.
Πότε θα καταλάβω ότι η φάση ανάπτυξης ολοκληρώθηκε; Δοκιμάστε αυτό το τεστ:
Μετά από 12 εβδομάδες (ή 24 εβδομάδες σε φυτά με πολύ μικρές μπάλες ριζών) μπορείτε να κάνετε ένα μικρό τεστ γεμίζοντας μέχρι την μέση την δεξαμενή νερού. Παρακολουθήστε εάν ο δείκτης στάθμης νερού μειωθεί μέσα σε δύο ημέρες. Εάν ναι, οι ρίζες έχουν φτάσει στη δεξαμενή νερού, και μπορείτε να ξεκινήσετε να το ποτίζετε από τον αγωγό τροφοδοσίας νερού. Εάν όχι, απλά αφήστε το νερό στη δεξαμενή νερού και συνεχίστε να ποτίζετε το φυτό σας κανονικά από πάνω για τις επόμενες 4 με 5 εβδομάδες. Στη συνέχεια μπορείτε να ξανά δοκιμάσετε το τεστ ξανά. Συμβουλή: Όταν γεμίσετε την δεξαμενή νερού μέχρι την μέση, σημειώστε το επίπεδο πάνω στον δείκτη στάθμης νερού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε εάν η στάθμη του δείκτη νερού έχει μειωθεί.
Κατά την διάρκεια την φάσης ανάπτυξης, πως θα ξέρω πότε να ποτίζω το φυτό;
Όταν το φυτό σας βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τον δείκτη στάθμης νερού. Απλά ελέγξτε το χώμα ή το υπόστρωμα LECHUZA-PON ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, ώστε να δείτε εάν είναι ακόμα υγρό ή στεγνό.
Φάση Ξηρασίας
Μετά την φάση ανάπτυξης, περίπου 12 εβδομάδες, γεμίστε την δεξαμενή νερού (1), χρησιμοποιώντας τον αγωγό τροφοδοσίας νερού (2), μέχρι την ένδειξη "max" για πρώτη φορά (3). Όταν το φυτό απορροφά νερό από την δεξαμενή νερού, η κόκκινη ένδειξη θα μειώνεται ανάλογα. Τώρα πλέον η γλάστρα LECHUZA φροντίζει το φυτό σας. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον νερό.
Μόλις ο δείκτης στάθμης νερού φτάσει στο σημείο "min", δεν πρέπει να ποτίσετε αμέσως το φυτό σας. Αυτό είναι το ξεκίνημα της " Φάσης Ξηρασίας". Το κάθε φυτό, χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο νερό σε συγκεκριμένες περιόδους. Η διάρκεια της "φάσης ξηρασίας" εξαρτάται από τους παρακάτω παράγοντες: Το είδος και την ποικιλία του φυτού, τη θέση της γλάστρας, την ανάγκη αερισμού και ποτίσματος, τις καιρικές συνθήκες και τις απαιτήσεις του υποστρώματος φύτευσης.
Μόλις η κόκκινη ένδειξη δείξει "min" και η δεξαμενή νερού είναι άδεια, υπάρχει ακόμη στο δοχείο αρκετή υγρασία; Εάν ναι, δεν χρειάζεται να την ποτίσετε άμεσα. Η φάση ξηρασίας συνήθως διαρκεί 2 - 10 ημέρες. Ωστόσο, αυτή η διάρκεια εξαρτάται από το φυτό, τη θέση της γλάστρας και την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, η διάρκεια της φάσης ξηρασίας των κάκτων και των παχύφυτων είναι μεγαλύτερη. Στα φυτά εξωτερικών χώρων, επίσης αρέσει η φάση ξηρασίας αν και η βροχή είναι αστάθμητος παράγοντας. Μετά από αυτή την σύντομη φάση "ξηρασίας", ξεκινήστε ξανά το πότισμα.
Συμβουλή:
Κάθε τρίτη φορά, ποτίστε αργά από πάνω το φυτό σας και όχι από τον αγωγό τροφοδοσίας, ώστε να διαλύονται άλατα που συσσωρεύονται στην γλάστρα. Για φυτά που δεν χρειάζονται αρκετό νερό, όπως ο κάκτος, είναι αρκετό να έχουν μία μισό-γεμάτη δεξαμενή νερού.
Πώς χρησιμοποιώ λίπασμα για τα φυτά σε LECHUZA;
Τα φυτά χρειάζονται λίπασμα ώστε να παίρνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά. Διαφορετικά, δεν θα αναπτυχθούν αρκετά μέσα στην γλάστρα. Του καλοκαιρινούς μήνες (και μόνο μετά την φάση ανάπτυξης), προσθέστε υγρό λίπασμα του εμπορίου, και με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω, κάθε τρίτο πότισμα. Εάν ποτίζετε το φυτό σας από πάνω, ρίχνοντας το νερό απευθείας στο χώμα, το λίπασμα θα διανεμηθεί πιο εύκολα.
Τα περισσότερα φυτά, συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών χώρων φυτά, αναρρώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και χρειάζονται λιγότερα θρεπτικά συστατικά. Λίπανση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα οδηγήσει σε υπέρ-λίπανση των φυτών.
Sites-GR-Site