Βρώσιμα λουλούδια

Νοστιμιές σε κάθε εποχή κηπουρικής

Μιμηθείτε τη μαγειρική στις εκπομπές και στα blog και χρησιμοποιήστε βρώσιμα λουλούδια σε φαγητά και ποτά! Μπορείτε να ζαχαρώσετε πολλά όμορφα λουλούδια και να τα διατηρήσετε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα βρώσιμα λουλούδια ταιριάζουν πολύ με βούτυρο, φρεσκοψημένο ψωμί ή ντιπ τυριού.

Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μερικές συνταγές για πρωτότυπα παγάκια, όμορφες διακοσμήσεις γλυκών και χρωματιστές σαλάτες. Κάντε τις μαγειρικές σας δημιουργίες ένα πραγματικά μοντέρνο φαγητό!

η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Εγγυημένη απόλαυση λουλουδιών!

αγαπημένα μας
αγαπημένα μας

Εκτός από τα τριαντάφυλλα, τις βιολέτες και τις μαργαρίτες υπάρχουν κι άλλα λουλούδια και φυτά που μας χαρίζουν βρώσιμα, χρωματιστά λουλούδια. Παρακάτω είναι τα αγαπημένα μας:

Μαργαρίτες (Bellis perennis), νεροκάρδαμα (Tropaeolum majus), πελαργόνια (Pelargonium), κατιφέδες (Tagetes tenuifolia), τριαντάφυλλα (Rosaceae), λεβάντα (Lavandula angustifolia), βιολέτες (Viola cornuta), πασχαλιές (Syringa vulgaris), μπλουέ (Cyanus segetum), πικραλίδες (Taraxacum)

συνταγές
συνταγές
Συστατικά
Γλυκά για γλυκό μου ...

Ζαχαρωμένα λουλούδια

Ζαχαρωμένες διακοσμητικές ιδέες από τον κήπο του σπιτιού σας

  1. Βράστε 50 g ζάχαρη σε 125 ml νερό μέχρι να γίνει σιρόπι και έπειτα αφήστε το να κρυώσει.
  2. Βυθίστε τα λουλούδια με ένα κουτάλι προσεκτικά στο σιρόπι και αφήστε τα σε μια λαμαρίνα.
  3. Αφήστε το σιρόπι να ξεραθεί λίγο και ρίξτε λίγη ακόμα ζάχαρη επάνω στα λουλούδια.
  4. Αφήστε τα να ξεραθούν καλά για περ. 1 έως 2 εβδομάδες – είστε έτοιμοι!

Για ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συνθέσεις ζαχαρώστε και βότανα πολύ εύκολα με τον ίδιο τρόπο.

Συμβουλή: Τοποθετήστε τα λουλούδια για να ξηραθούν σε μια λαμαρίνα για μάφιν – έτσι διατηρούν το σχήμα τους!

συνταγές
συνταγές
ΠΑΓΟΣ ΠΑΓΟΣ μωρο μου!

Παγάκια με βότανα, μούρα και λουλούδια

Μέγιστο άρωμα για δροσερά ποτά

Τα παγωμένα βότανα δεν είναι μόνο πολύ όμορφα, αλλά χαρίζουν και σε κάθε ποτό μια συναρπαστική νότα γεύσης. Για τα παγάκια είναι κατάλληλα όλα τα είδη βοτάνων, όπως το δεντρολίβανο, ο βασιλικός, η μέντα και το θυμάρι.

Γρήγορη προετοιμασία: Κόψτε τα φυλλαράκια. Γεμίστε τις θήκες για παγάκια με νερό, προσθέστε τα φύλλα και βάλτε στην κατάψυξη. Με λιγότερο έντονη γεύση, αλλά πολύ όμορφα να τα βλέπεις, είναι και τα παγάκια με βρώσιμα λουλούδια ή μικρά μούρα (π.χ. μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα ή σμέουρα).

Παγάκια

Πολύχρωμη σαλάτα λουλουδιών

Νόστιμη, υγιεινή και όμορφη!

Χρησιμοποιήστε λουλούδια ανάλογα με την εποχή και με ό,τι έχει μόλις ανθίσει στον κήπο σας.
Νόστιμα και όμορφα είναι, για παράδειγμα, τα λουλούδια από τα νεροκάρδαμα, τη μπουράντζα, τις βιολέτες, τα τριαντάφυλλα, τα μη με λησμονεί, τους κατιφέδες, τα βρώσιμα χρυσάνθεμα, τους κατιφέδες σφραγίδα ή τους χρυσαφένιους κατιφέδες, τις μαργαρίτες, τα άνθη φασκομηλιάς, τη σκυλόγλωσσα ή τα άνθη σχοινόπρασου.

Μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα λουλούδια με όλες τις πράσινες σαλάτες – δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητά σας.

Απλό και Delicious

Διαδικασία: Προετοιμάστε το ντρέσινγκ και αφήστε το στην άκρη. Πλύνετε τη σαλάτα και προσθέστε τα λουλούδια από επάνω. Προσθέστε το ντρέσινγκ λίγα λεπτά πριν σερβίρετε τη σαλάτα, διαφορετικά μπορεί να μαλακώσουν τα λουλούδια και να μην φαίνονται όμορφα. Για ακόμα περισσότερο άρωμα, καβουρδίστε τα καρύδια για λίγο σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.

Πολύχρωμη σαλάτα λουλουδιών
Φιλοξενεί τέλεια λεβάντα, τριαντάφυλλο, νεροκάρδαμο και συναφή: