Green Wall: Φρέσκα μυρωδικά & βότανα στον τοίχο σας
Όλα τα βότανα στα χέρια σας - τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει
Κάνετε χώρο στον πάγκο εργασίας κρεμώντας τα βότανα σας στον τοίχο! Με τη γλάστρα Green Wall Home Kit της LECHUZA μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φανταστικό κήπο με βότανα και μυρωδικά στο λεπτό χωρίς να χρειάζετε να έχετε μια τεράστια κουζίνα.
Χάρη στο πρακτικό μαγνητικό στήριγμα, η CUBE 14 μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στην αντίστοιχη μεταλλική ταινία που βρίσκεται στον τοίχο.
Βότανα πάντα διαθέσιμα για το μαγείρεμα
Έτσι, τα βότανά σας θα παραμείνουν φρέσκα για καιρό
Για πράσινο smoothie, εξαιρετικό πέστο ή χειροποίητο άλειμμα: Τα φρέσκα βότανα ενθουσιάζουν τους καλοφαγάδες σε κάθε κουζίνα. Με βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη κτλ., ακόμα και τα πιο απλά πιάτα μετατρέπονται σε μια πραγματική απόλαυση. Διατηρήστε εύκολα τα μικρά αρωματικά φυτά σας φρέσκα όλο το καλοκαίρι, χάρη στο μοναδικό σύστημα αυτοποτισμού της LECHUZA.
Οι ιδανικές γλάστρες για βότανα
CUBE Triple και CUBE 14
Τοποθετήστε το φιτίλι, ποτίστε, έτοιμοι!
Το απλό σύστημα ποτίσματος με φιτίλι της LECHUZA
Για YULA, CUBE Color Triple ή CUBE Color: Με το απλό σύστημα ποτίσματος με φιτίλι δε χρειάζεται πλέον φύτευση:
1. Αγοράστε τα φυτά των βοτάνων,
2. τοποθετήστε το φιτίλι στο κάτω μέρος του δοχείου φύτευσης,
3. τοποθετήστε στη γλάστρα,
4. έτοιμοι.
Έτσι θα κόβετε όλο το καλοκαίρι φρέσκα βότανα!
Μοντέρνες γλάστρες για βότανα στην κουζίνα
Πρακτικές λύσεις από την LECHUZA
Χώρος για στιλ υπάρχει ακόμα και στη μικρότερη κουζίνα: Η γλάστρα με χερούλι μεταφοράς YULA και η γλάστρα YULA φροντίζουν, χάρη στο λιτό, σφαιρικό σχήμα τους και τα μοντέρνα χρώματα, για ξεχωριστό τόνο σε κάθε κουζίνα. Ενώ χάρη στο απλό σύστημα ποτίσματος με φιτίλι γλιτώνετε τη φύτευση και έχετε στη διάθεσή σας μια μεγάλη ποικιλία βοτάνων στο άψε σβήσε.
Πεντανόστιμη συνταγή με φρέσκα βότανα & μυρωδικά
YUMMY! Αχλάδια ποσέ με θυμάρι και γιαούρτι
Η Κλάρα και η Ίντα δοκίμασαν την CUBE Color 14 για εμάς και ετοίμασαν ένα πεντανόστιμο επιδόρπιο με βότανα & μυρωδικά.
Δείτε εδώ τη συνταγή για 5-6 άτομα:
4-6 αχλάδια (επιλέξτε αχλάδια από την ίδια ποικιλία, π.χ. Abate Fetel)
400-500 ml κρύο χυμό μήλου
2 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
5 κλωναράκια θυμάρι, ψιλοκομμένα
500 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα αχλάδια. Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά. Προσθέστε τον χυμό μήλου, το μέλι και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Ρίξτε μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το θυμάρι και αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια. Απλώστε το γιαούρτι στα πιάτα σερβιρίσματος και από επάνω τοποθετήστε ένα αχλάδι. Σε κάθε μερίδα αντιστοιχεί ένα αχλάδι. Στο τέλος, προσθέστε την υπέροχη σάλτσα με το χυμό μήλου, το μέλι και το θυμάρι.
Αποξήρανση ή κατάψυξη βοτάνων;
Αποξηράνετε βότανα με δυνατό άρωμα όπως ρίγανη, δενδρολίβανο, μέντα ή φασκόμηλο. Τοποθετήστε τα βότανα που μαζέψατε ιδανικά πάνω σε χαρτί περιτυλίγματος ή χαρτί κρεπ για να αποξηρανθούν σε ζεστό σημείο. Ή κρεμάστε βότανα, όπως η λεβάντα, σε μικρά ματσάκια από το ταβάνι. Μπορεί να χρειαστούν έως και 10 μέρες, μέχρι να αποξηρανθούν τα βότανα – μόνο τότε μπορείτε να τα αποθηκεύσετε!
Ορισμένα βότανα ενδείκνυνται περισσότερο για κατάψυξη, επειδή κατά την αποξήρανση χάνουν το άρωμά τους. Αυτό ισχύει για όλα τα βότανα που έχουν πτητικές ιδιότητες ή περιέχουν καυτερές ουσίες, π.χ. βασιλικός, μαϊντανός, σχοινόπρασο ή άνηθος. Σε αυτή την περίπτωση, απλά ψιλοκόψτε τα φρέσκα βότανα που μαζέψατε και διατηρήστε τα στον καταψύκτη μέσα σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα τροφίμων.