Urban Gardening

Η τάση που ομορφαίνει το μπαλκόνι μας

Μέσα σε ένα πυκνό αστικό ιστό, που το πράσινο χάνεται, οι ιδιωτικοί εξωτερικοί χώροι, μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε έναν μικρό "κήπο" έξω από το παράθυρό μας. Μεγάλες και μικρές γλάστρες με διαφορετικές επιφάνειες & υφές, φαντασία και δημιουργικότητα επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν μία ανάσα πρασίνου ακόμα και στο κέντρο της πόλης.
H LECHUZA διαθέτει μία πλούσια συλλογή γλαστρών που καλύπτει στο μέγιστο τις απαιτήσεις του Urban Gardening. Ιδανική επιλογή αποτελεί η Stone Collection. Τα μοντέλα της συγκεκριμένης συλλογής είναι κατάλληλα για την καλλιέργεια λαχανικών, βοτάνων ή φρούτων και χάρη στην όψη φυσικής πέτρας ταιριάζουν τέλεια σε εξωτερικούς χώρους.

Ιδέες για το μπαλκόνι σας

LECHUZA – η ιδανική γλάστρα για κάθε φυτό

Βότανα και λαχανικά στη ζαρντινιέρα

Μέσα σε λίγες κινήσεις, το μπαλκόνι της πόλης μετατρέπεται σε πράσινη όαση. Για κάθε μικρό χώρο υπάρχει μια γλάστρα που ξεχωρίζει όχι μόνο χάρη στην εμφάνισή της, αλλά και το ενσωματωμένο σύστημα αυτοποτισμού.

Στη ζαρντινιέρα BALCONERA Stone, λαχανικά και βότανα, αλλά και ντοματίνια ή ραπανάκια αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Τα άγκιστρα μπαλκονιού της LECHUZA παρέχουν σταθερό κράτημα και επεκτείνονται με συμπληρωματικό εξάρτημα, όταν η απόσταση των κάγκελων είναι μεγάλη.

Ο γενικός κανόνας είναι: Όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ρίζες του και η ανάγκη για χώρο και νερό.
Στη στρογγυλή γλάστρα-πιατέλα CUBETO, φυτρώνουν μικρά βότανα που βρίσκουν τη θέση τους στο μπαλκόνι και την ταράτσα, ενώ συνοδεύουν ως μυρωδικά και τα ψητά σας. Και η γλάστρα γενικής χρήσης CANTO Stone προσφέρει σε σχήμα μεγάλου κύβου ή στήλης αρκετό χώρο για όλα τα φυτά με μεγάλους βολβούς ριζών.

Τα καλλιεργούμενα φυτά έχουν τη φροντίδα της μητέρας φύσης και η αφαιρούμενη βίδα αποστράγγισης των γλαστρών τα προστατεύει από τη στάσιμη υγρασία στη δυνατή βροχή.

Νοστιμιές από τον κήπο

Τι φυτρώνει σε μπαλκόνι και ταράτσα;

Νοστιμιές από τον κήπο

Η σημαντικότερη ερώτηση όταν δημιουργείτε τον κήπο σας είναι φυσικά τι θα φυτέψετε. Το μαρούλι και η ρόκα είναι κατάλληλα και για αρχάριους και διατηρούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι: Εάν κόβετε μόνο τα εξωτερικά φύλλα, το φυτό συνεχίζει να μεγαλώνει από κάτω και παρέχει συνεχώς βιταμίνες. Οι μικροί θάμνοι με μούρα και τα μικρά εσπεριδοειδή στις χαρακτηριστικές γλάστρες από φυσική πέτρα χαρίζουν παντού το χαλαρωτικό πράσινο χρώμα τους. Λαχανικά, όπως η ντομάτα, το αγγούρι, η πιπεριά και τα κολοκυθάκια, ενδείκνυνται για μεγάλες γλάστρες. Η τακτική χρήση κοινού λιπάσματος επιταχύνει την ανάπτυξή τους και σας χαρίζει πλούσιους καρπούς.

Τόσο απλή μπορεί να είναι η κηπουρική

Fertig – Warten – Naschen

Τόσο απλή μπορεί να είναι η κηπουρική

Η κηπουρική δεν έχει να κάνει με τη φροντίδα του κλασικού μπροστινού κήπου και είναι μάλιστα στη μόδα! Μπορείτε να μεταμορφώσετε την ταράτσα ή το μπαλκόνι σας με λίγη προσπάθεια και χωρίς προηγούμενες γνώσεις στον δικό σας κήπο που μπορείτε πάντα να αναδιαμορφώσετε.

Έτοιμοι – Περιμένετε – Απολαύστε

Και το καλύτερο: Τα φρέσκα σμέουρα και τα λεμόνια δίνουν νοστιμάδα στο νερό και τη λεμονάδα, ενώ οι γλυκές φράουλες που έχετε καλλιεργήσει οι ίδιοι έχουν απίθανη γεύση. Για απολαυστικά κυριακάτικα απογεύματα!

Οι τέλειες ζαρντινιέρες για το σπίτι σας: