Μια γυναίκα χύνει το μαρούλι που φυτεύτηκε

Για να αναπτυχθεί ένα φυτό, χρειάζεται κυρίως τρία πράγματα: Αρκετό φως, έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και, φυσικά, νερό. Θα σας δείξουμε πόσο εύκολη μπορεί να είναι η φροντίδα των φυτών.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της φύσης

Μερικές φορές το πότισμα των φυτών δεν είναι και τόσο εύκολο: Αν ποτίσεις λιγότερο από όσο πρέπει, το φυτό ξεραίνεται, αν ποτίσεις υπερβολικά, υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσης νερού. Για το λόγο αυτό αναπτύξαμε ένα έξυπνο σύστημα αυτοποτισμού, χάρη στο οποίο το φυτό μπορεί να παίρνει πάντα όσο νερό χρειάζεται, ακριβώς όπως και στη φύση.

Απλά, αποτελεσματικά, μοναδικά!

Το έξυπνο σύστημα αυτοποτισμού προσομοιώνει ένα φυσικό περιβάλλον για τα φυτά: Το υπόστρωμα φύτευσης LECHUZA-PON στηρίζει το φυτό και του προσφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Επίσης, ρυθμίζει την παροχή νερού στις ρίζες, ώστε το φυτό να μπορεί να λαμβάνει συνεχώς την επιθυμητή ποσότητα νερού χωρίς να προκύψει συσσώρευση νερού.

Αρκετοί καλλιεργητές από τη συλλογή LECHUZA Stone συλλέγονται σε μια βεράντα

Οργιώδης βλάστηση!

Ακόμα και αν η κηπουρική δεν είναι το δυνατό σας σημείο, χάρη στο σύστημα αυτοποτισμού με πρότυπο τη φύση μπορείτε να απολαμβάνετε άφθονα πράσινα φύλλα και πολύχρωμα άνθη. Απλά πρέπει να φροντίζετε μετά τη μεταφύτευση να υπάρχει πάντα αρκετό νερό στη δεξαμενή.

Η γυναίκα βρίσκεται στην ταράτσα ανάμεσα στους καλλιεργητές LECHUZA

Ποτίζετε μία φορά, κερδίζετε ελεύθερο χρόνο!

Η δεξαμενή νερού του συστήματος αυτοποτισμού γεμίζει πολύ εύκολα από έξω. Με τον δείκτη στάθμης νερού έχετε πάντα εικόνα για την ποσότητα του νερού. Και αφού γεμίσετε τη δεξαμενή, μπορείτε να χαλαρώσετε ή ακόμα και να φύγετε για διακοπές, αφού τα φυτά σας ποτίζονται μόνα τους.

Εικόνα με νερό
Εικόνα με νερό

Πώς λειτουργεί το σύστημα αυτοποτισμού;

Κλασικό σύστημα αυτοποτισμού

Το φυτό με το LECHUZA-PON φυτεύεται στο δοχείο φύτευσης ή απευθείας στη γλάστρα. Μετά τη φάση ποτίσματος το φυτό ποτίζεται μόνο του μέσω της δεξαμενής.

  1. Φύτευση Προσθέστε μια στρώση LECHUZA-PON, το οποίο περιλαμβάνεται στο σετ, στη διαχωριστική βάση. Τοποθετήστε το φυτό και γεμίστε τη γλάστρα με LECHUZA-PON ή χώμα.
  2. Φάση ποτίσματος Τις επόμενες 12 εβδομάδες* ποτίζετε το φυτό κανονικά από πάνω. Όταν το φυτό αναπτυχθεί, μπορεί να ποτίζεται μόνο του μέσω της δεξαμενής νερού.
  3. Φάση αυτοποτισμού και φάση ξηρασίας Μετά από τη φάση ποτίσματος, γεμίζετε τη δεξαμενή νερού από τη θυρίδα πλήρωσης, μέχρι ο δείκτης στάθμης νερού να φτάσει στην ένδειξη «max.». Έτσι, το φυτό σας θα αρχίσει να ποτίζεται μόνο του χάρη στο σύστημα LECHUZA. Όταν ο δείκτης στάθμης νερού φτάσει στην ένδειξη «min.», ξεκινάει η φάση ξηρασίας, η οποία διαρκεί 2-10 ημέρες ανάλογα με το είδος του φυτού και την θέση του. Μετά από κάθε φάση ξηρασίας, γεμίστε ξανά τη δεξαμενή νερού από τη θυρίδα πλήρωσης, μέχρι να φτάσει στην ένδειξη «max.».
Σχέδιο που εξηγεί το κλασικό σύστημα άρδευσης
Δείκτης στάθμης νερού από το CUBE Glossy 14

Δείκτης στάθμης νερού:

Χάρη στο δείκτη στάθμης νερού, γνωρίζετε πάντα εάν χρειάζεται πότισμα ή όχι. Όταν ο δείκτης βρίσκεται στη θέση „min.“, τότε μόνο χρειάζεται πότισμα. Μήπως το φυτό σας χρειάζεται λιγότερο νερό; Περιμένετε μερικές μέρες, προτού να ξαναγεμίσετε τη δεξαμενή. Μέσω του αγωγού τροφοδοσίας νερού μπορείτε να συμπληρώσετε εύκολα νερό ή λίπασμα στη δεξαμενή.

απλώς τη βαλβίδα αποστράγγισης προς τα έξω

Βαλβίδα αποστράγγισης: Πρακτική για εξωτερικούς χώρους

Στους εξωτερικούς χώρους, περιστρέψτε απλώς τη βαλβίδα αποστράγγισης προς τα έξω. Μέσω της υπερχείλισης διασφαλίζεται η διατήρηση επαρκούς ποσότητας νερού στη δεξαμενή νερού. Το περιττό νερό απομακρύνεται μέσω υπερχείλισης. Με τον τρόπο αυτόν τα φυτά σας παραμένουν προστατευμένα από τη συσσώρευση υδάτων ακόμη και σε περίπτωση βροχής.

Μια άλλη εικόνα με νερό
Μια άλλη εικόνα με νερό
Σχέδιο με επεξήγηση του συστήματος κεντήματος

Σύστημα αυτοποτισμού με φιτίλι σε στικ: Δεν απαιτείται μεταφύτευση!

Γρήγορα και απλά: Χάρη στο στικ με το φιτίλι, τα μικρά φυτά μπορούν να τοποθετηθούν στη γλάστρα μαζί με το γλαστράκι φυτωρίου με το οποίο τα αγοράσατε.

  1. Έχετε έτοιμο το γλαστράκι φυτωρίου και το στικ με το φιτίλι.
  2. Τοποθετήστε το γλαστράκι φυτωρίου στη γλάστρα Lechuza. Ποτίστε – Απολαύστε.
'Σύστημα αυτοποτισμού με φιτίλι σε στικ - συνδέστε

Σύστημα αυτοποτισμού με φιτίλι - Ιδανικό για τα μικρά φυτά

Για φυτά με μικρότερες ρίζες που δεν φτάνουν στη δεξαμενή νερού, είναι ιδανικές οι μικρές γλάστρες που διαθέτουν και φυτίλι. Το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που αποθηκεύονται στο LECHUZA-PON φτάνουν ισορροπημένα στις ρίζες μέσω του φυτιλιού και της τριχοειδούς δράσης. Στα all-in-one σετ συμπεριλαμβάνεται και το υπόστρωμα LECHUZA-PON ώστε η γλάστρα σας να είναι έτοιμη για άμεση χρήση.

Σχέδιο με επεξήγηση του συστήματος φυτιλιού