Το σωστό φυτό για κάθε χώρο

Τα φυτά δεν κάνουν μόνο πιο πράσινο και άνετο τον χώρο μας, αλλά βελτιώνουν και το κλίμα του, όταν τοποθετούνται σωστά. Σας αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ποια φυτά αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά τους σημεία και σε ποιον χώρο.

Οι γλάστρες άριστης ποιότητας με το ενσωματωμένο σύστημα αυτοποτισμού της LECHUZA εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης για τα μικρά και μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου και συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία που αισθάνεστε μέσα στο σπίτι σας.

Ένα πράσινο και υγιές σπίτι

Σαλόνι-Ζούγκλα

Κάτι περισσότερο από διακόσμηση

Σε συνδυασμό με τις μοντέρνες γλάστρες της LECHUZA, τα φυτά δημιουργούν άνετη ατμόσφαιρα και είναι μια σύγχρονη πινελιά στο σαλόνι σας. Ο Φοίνικας-Αρέκα στη γλάστρα CUBE Premium χαρίζει στο εσωτερικό του σπιτιού σας κλασική γοητεία. Ο φοίνικας είναι διακοσμητικό φυτό που προσδίδει μια εξωτική νότα στους μεγάλους χώρους. Επιπλέον, εξασφαλίζει καθαρό αέρα, φιλτράροντας τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα, όπως χημικά.

Μια άλλη επιλογή που ταιριάζει παντού είναι το Σπαθίφυλλο, γνωστό και ως κρίνο της ειρήνης. Φιλτράρει τις τοξικές ουσίες, όπως τη φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο, υγραίνει τον αέρα και τον καθαρίζει από οσμές, όπως την ακετόνη και την αμμωνία.

Καλό μικροκλίμα

Φυτά για τον χώρο εργασίας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ζωντανέψετε το γραφείο με λίγο πράσινο. Τα φυτά είναι μια ευχάριστη αντίθεση στη φωτεινή οθόνη του υπολογιστή, καθαρίζουν τον αέρα και δημιουργούν άνετη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, τα μεγάλα φυλλοφόρα φυτά μπορούν να μειώσουν τη στάθμη θορύβου σε γραφεία ανοιχτού χώρου.

Μερικές κλασικές επιλογές φυτών γραφείου: Ο Φίκος και η ΔράκαιναΚατά τη διάρκεια της ημέρας, εκπέμπουν μεγάλη ποσότητα οξυγόνου και υγρασίας από τα φύλλα τους. Επίσης, μεγαλώνουν γρήγορα και, χάρη στο πυκνό τους φύλλωμα, τραβούν τα βλέμματα και λειτουργούν ως διαχωριστικά χώρου στο γραφείο.

Φυτά εσωτερικού χώρου για υγιή ύπνο

Τα φυτά έχουν χαλαρωτική επίδραση και δημιουργούν χάρη στα χρώματά τους άνετη ατμόσφαιρα και ηρεμία. Καθώς επιστρέφουν σχεδόν το 90% του νερού που λαμβάνουν στον αέρα του δωματίου και δεσμεύουν μέχρι και σωματίδια της σκόνης, λειτουργούν όπως οι υγραντήρες και έτσι ξεχωρίζουν όχι μόνο για την εμφάνισή τους.

Ένα φυτό που ανανεώνει τον αέρα και μετατρέπει το μονοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο ακόμα και τη νύχτα, είναι η Σανσεβιέρια. Λεπτοσχηματισμένη, ταιριάζει άνετα στο περβάζι του παραθύρου ή πάνω σε μικρά σύνθετα. Θα πρέπει, όμως, να μην εκτίθεται στο άμεσο φως του ήλιου.

CLASSICO LS 28 shiny taupe

Διαθέσιμη σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και χρώματα, η γλάστρα CLASSICO LS είναι ο ιδανικός σύμμαχος για κάθε λάτρη των φυτών. Έτσι, σε αυτήν την πολυλειτουργική γλάστρα της LECHUZA ευδοκιμεί και η θαμνώδης Σεφλέρα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ ευδοκιμεί στο πιο δροσερό κλίμα και έτσι είναι το ιδανικό φυλλοφόρο φυτό για το υπνοδωμάτιο. Επιπλέον, παράγει τακτικά οξυγόνο και σας εξασφαλίζει ξεκούραστο ύπνο.

Φυλλοφόρα φυτά στην κουζίνα

Ιδέες για μικρούς χώρους

Το "επίφυτο" Τιλάνσια απορροφά το νερό της από τον αέρα, καταπολεμώντας την υπερβολική υγρασία και τη μούχλα. Η Φτέρη χρειάζεται υγρασία και θερμότητα και είναι ιδανική για την κουζίνα. Πρόκειται για δύο μικρά φυτά που μπορούν να τοποθετηθούν εξοικονομώντας χώρο.

Ιδανικά και για μικρές κουζίνες: Η γλάστρα CUBE Glossy Triple φροντίζει τα φυτά σας και τους χαρίζει ελκυστική εμφάνιση. Δεν χρειάζεται να μεταφυτεύσετε τα φυτά που έχετε αγοράσει. Μπορούν να παραμείνουν στο γλαστράκι φύτευσης και να τα τοποθετήσετε εύκολα στη γλάστρα μαζί με το φιτίλι.

Must για κάθε μπάνιο

Τα κατάλληλα φυτά

Μετατρέψτε το μπάνιο σας σε μια όαση ευεξίας! Τα φυτά δεν συμβάλλουν μόνο στη βελτίωση του εσωτερικού κλίματος, αλλά επηρεάζουν και τη δική μας ευεξία, καθώς έχουν καταπραϋντική και θετική επίδραση.

Μαγνητίζει τα βλέμματα με τα μεγάλα, εντυπωσιακά φύλλα και τα υπέροχα λουλούδια του και είναι ιδανικό για το μπάνιο: Το Αγλαόνημα. Ευδοκιμεί σε υψηλά επίπεδα υγρασίας, αλλά χρειάζεται πολύ φως. Από την άλλη, το Χλωρόφυτο χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα, όπως κανένα άλλο φυτό εσωτερικού χώρου. Το μεγάλο του πλεονέκτημα; Τα βγάζει πέρα ακόμη και με λίγο φως και μπορεί έτσι να μεγαλώσει και σε μικρά και πιο σκοτεινά μπάνια.

Σε συνδυασμό με τις μοντέρνες γλάστρες της LECHUZA, οι πράσινοι συγκάτοικοι διακοσμούν τον χώρο σας και χαρίζουν ευεξία.

Συμβουλή διακόσμησης

Φυτά για την ντουζιέρα

Καθαρίζουν τον αέρα, αναζωογονούν σώμα και πνεύμα και είναι ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό για το μπάνιο σας. Το Μπαμπού, το Χλωρόφυτο και η Αλόη Βέρα ταιριάζουν ιδιαίτερα με την ντουζιέρα. Και, αν υπάρχει μόνο λίγος χώρος, μπορείτε ακόμη και να δέσετε ένα μπουκέτο Ευκάλυπτου στο ντους. Τέλεια αναζωογόνηση!

Φυτά για την ντουζιέρα
Οι ιδανικοί σύμμαχοι για τα φυτά εσωτερικού χώρου: