Η σωστή φροντίδα της ορχιδέας!

Για να χαίρεστε τα λουλούδια της περισσότερο

Είναι υπέροχη, βγαίνει σε πολλά χρώματα και αποτελεί την ιδανική επιλογή για το περβάζι. Η LECHUZA σας βοηθά να κάνετε την ορχιδέα σας να ανθίσει! Σας αποκαλύπτουμε πώς να φροντίζετε σωστά τις ορχιδέες σας και πώς να φυτέψετε το πανέμορφο αυτό λουλούδι στις κατάλληλες γλάστρες.

Και ειδικά για τα ευαίσθητα είδη ορχιδέας που ευδοκιμούν σε τροπικά μέρη, η LECHUZA δημιούργησε τη γλάστρα ORCHIDEA – ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των ειδών Φαλαίνοψις, Δενδρόβιο κ.α.

Γλάστρα για ορχιδέες, All-in-one

ORCHIDEA

Όποιος έχει στυλ, έχει και απαιτήσεις – και οι ορχιδέες έχουν υψηλές απαιτήσεις. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! Το ειδικό σετ περιποίησης κάνει τη φροντίδα αυτού του εκλεκτικού, όμορφου φυτού πιο εύκολη από ποτέ! Αποτελείται από μια κομψή γλάστρα, ένα διαπερατό από το φως δοχείο φύτευσης και ένα ειδικό υπόστρωμα για ορχιδέες. Για το απαιτητικό αυτό φυτό έχουμε δημιουργήσει τα καλύτερα!

ORCHIDEA Γλάστρα για ορχιδέες All-in-one

Σχεδιασμένο ειδικά
για τις απαιτήσεις της ορχιδέας σας

Οι ορχιδέες σας θα το λατρέψουν! Το ημιδιαφανές δοχείο φύτευσης ORCHIDEA επιτρέπει στο φως να διεισδύσει μέχρι τις ρίζες του απαιτητικού αυτού φυτού και να ενισχύσει έτσι την υγιή ανάπτυξη του.

Το γνήσιο υπόστρωμα για ορχιδέες LECHUZA με ίνες καρύδας και χουμίνες

Το γνήσιο υπόστρωμα για ορχιδέες LECHUZA, με ίνες καρύδας και χουμίνες, είναι ιδανικό για τη βέλτιστη ανάπτυξη της ορχιδέας.
Και το καλύτερο: Το Σετ Ορχιδέας της LECHUZA περιλαμβάνει επαρκή ποσότητα ειδικού υποστρώματος για τη φύτευση!

Επαγγελματικές συμβουλές για τη φροντίδα της ορχιδέας

Συμβουλές από τους ειδικούς της LECHUZA

YULA pearl rose

Σωστό πότισμα

Τι να προσέξετε

Οι ορχιδέες έχουν ευαισθησία στις ρίζες τους και μπορούν να σαπίσουν πολύ εύκολα: Ως απόγονοι των τροπικών δασών, οι περισσότερες ορχιδέες χρειάζονται υψηλή υγρασία αέρα αλλά δεν αντέχουν τη στάσιμη υγρασία! Χάρη στο σύστημα αυτοποτισμού της LECHUZA, παρέχεται η ιδανική ποσότητα νερού στα φυτά αυτά.

Να θυμάστε: Οι ορχιδέες προτιμούν νερό χωρίς ασβέστιο και άλατα, π.χ. βρόχινο. Τους αρέσει να ψεκάζετε περιστασιακά τα φύλλα και τα άνθη τους. Έτσι, δημιουργείτε μια προσομοίωση του φυσικού ζωτικού τους χώρου και παρέχετε την ευχάριστη υγρασία από υδρατμούς που απολαμβάνουν τα τροπικά φυτά.

Οδηγίες ποτίσματος για ορχιδέες

Ξεκινάμε:

  1. Εάν δεν έχετε αυτόματο πότισμα, ποτίστε το υπόστρωμα από πάνω και όχι στην καρδιά του φυτού. Γεμίστε τη δεξαμενή νερού ανάλογα με το μέγεθος και τις συγκεκριμένες ανάγκες της ορχιδέας σας, το πολύ όμως μέχρι τη μέση.
  2. Όταν όλο το νερό έχει καταναλωθεί, αφήστε να μεσολαβήσει οπωσδήποτε μια περίοδος ξηρασίας επτά ημερών έως δύο εβδομάδων. Ελέγχετε με το δάχτυλο την υγρασία των κόκκων και λαμβάνετε επίσης πάντα υπόψη τις ανάγκες νερού του είδους στο οποίο ανήκει η ορχιδέα σας. Να θυμάστε ότι τα αδύναμα φύλλα μπορεί να είναι ένδειξη ανεπαρκούς ή υπερβολικής υγρασίας. Οι ειδικοί της LECHUZA είναι στη διάθεσή σας για να σας λύσουν κάθε απορία αναφορικά με το είδος της ορχιδέας που έχετε στην κατοχή σας.

Σωστό λίπασμα

Οι ορχιδέες χρειάζονται, όπως και κάθε φυτό, θρεπτικά συστατικά, για να μπορούν να μεγαλώσουν. Είναι όμως πολύ ολιγαρκείς και έτσι υπάρχει γρήγορα ο κίνδυνος να χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα λιπάσματος. Το υπόστρωμα για ορχιδέες LECHUZA και το PON είναι ιδανικά μαζί με το λίπασμα μακράς διάρκειας της LECHUZA για 4-6 μήνες. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε συμπληρωματικά κάθε 4-6 εβδομάδες ένα κοινό λίπασμα για ορχιδέες.

Η ιδανική θέση

Η ιδανική θέση

Οι ορχιδέες χρειάζονται άπλετο φως, αλλά πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεσή τους στον ήλιο (π.χ. σε ανατολικό ή δυτικό παράθυρο). Διαφορετικά, μπορεί να προκληθούν εγκαύματα στα φύλλα τους. Τοποθετήστε καλύτερα την ορχιδέα σας πρώτα σε ένα σχετικά σκιερό μέρος και, αφού περάσει λίγος καιρός, σε ένα πιο φωτεινό σημείο – έτσι δεν θα έχετε κανέναν κίνδυνο!

Τι να κάνετε όταν μαραθούν τα άνθη της

Μαράθηκε

Τι να κάνετε όταν μαραθούν τα άνθη της

Γενικά, το περιστασιακό ξέραμα των ανθών είναι πολύ φυσιολογικό. Δεν οφείλεται στην ανεπαρκή φροντίδα του φυτού. Όταν η ορχιδέα χάσει όλα τα άνθη από ένα κοτσάνι της, χωρίς να ανθίζουν νέα άνθη, και το κοτσάνι γίνει σύντομα κίτρινο, πρέπει να την κλαδέψετε. Έχετε δύο επιλογές:

  1. Η γρήγορη εκδοχή: Κλαδέψτε περίπου 1 εκατοστό πάνω από το δεύτερο ή το τρίτο ανενεργό «μάτι» – έτσι θα ανθίσει γρήγορα ένας νέος βλαστός.
  2. Η εκδοχή του κηπουρού: Δώστε στο φυτό χρόνο να ξεκουραστεί, κόβοντας το κοτσάνι ένα εκατοστό πάνω από το πρώτο ανενεργό «μάτι» – έτσι το ανενεργό «μάτι» θα αναπτυχθεί σε ανθοφόρο βλαστό. Με τη διαδικασία αυτή, τα νέα άνθη εμφανίζονται αργότερα (έως και έξι μήνες μετά), αλλά η ορχιδέα σας θα σας ανταμείψει με πιο έντονα χρώματα και πιο δυνατά λουλούδια.

Μεταφύτευση ορχιδέας

Οδηγίες βήμα-βήμα

Μεταφύτευση ορχιδέας Οδηγίες βήμα 1
Μεταφύτευση ορχιδέας Οδηγίες βήμα 1

Οι επιτραπέζιες γλάστρες μας έχουν το ιδανικό μέγεθος για νεαρές και μικρές ορχιδέες. Το υπόστρωμα βρίσκεται σε ένα σακουλάκι στο δοχείο φύτευσης. Γεμίστε το δοχείο φύτευσης έως ότου να υπάρχει αρκετός χώρος για τους βολβούς των ριζών.

Μεταφύτευση ορχιδέας Οδηγίες βήμα 2

Απελευθερώστε εντελώς τους βολβούς των ριζών της ορχιδέας σας προσεκτικά από το ξύλο και από τον φλοιό. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία, για να κόψετε παλιές, χαλασμένες ρίζες.

Μεταφύτευση ορχιδέας Οδηγίες βήμα 3

Τοποθετήστε το φυτό σας με τους βολβούς πάνω στη στρώση υποστρώματος. Γεμίστε το δοχείο με υπόστρωμα μέχρι την άκρη. Τοποθετήστε τις εναέριες ρίζες μέσα στο δοχείο, αν γίνεται.

Μεταφύτευση ορχιδέας Οδηγίες βήμα 4

Χτυπώντας ελαφρά και πολλές φορές το δοχείο, θα φέρετε τις ρίζες της ορχιδέας σε επαφή με το υπόστρωμα. Πιέστε το ελαφρά με τα δάχτυλα, για να κάτσει σταθερά η ορχιδέα στη γλάστρα. Είστε έτοιμοι!

Οι καλύτερες γλάστρες για ορχιδέες: